7 tips om met weinig tijd toch LinkedIn te benutten

Natuurlijk snap ik wel dat je niet hele dagen met LinkedIn (of Social Media) bezig kan zijn. Je kunt het niet kwijt op facturabele uren, lastig te bevatten voor je ‘baas’ misschien en mogelijk weet je niet zo goed wat je er mee aan moet als je eenmaal je profiel compleet hebt.

Daarom een paar tips om met beperkte tijdsbesteding toch resultaat te halen uit LinkedIn, lees je netwerk te laten groeien (een groter netwerk betekent weer meer bekendheid, een groter bereik, meer kans op sales succes):

1. Compleet profiel

Hier begint alles, daarom komt deze ook iedere keer weer terug. Zorg voor een compleet profiel, maar houd het professioneel. Schrijf een sterke headline en een goede samenvatting waarin naar voren komt wat jouw meerwaarde is en welke steekwoorden voor jou van toepassing zijn.

2. Ritueel

Maak er een dagelijks ritueel van om even, 10-15 minuten, aan de slag te gaan met LinkedIn. Wees niet bang dat je berichten mist. Die mis je namelijk toch 🙂

3. Berichten/uitnodigingen

Check je uitnodigingen en berichten. Accepteer uitnodigingen en stuur een bericht naar die persoon (bijv. dank voor de uitnodiging, kan ik je ergens mee helpen?). Beantwoord je ontvangen berichten.

4. Check updates

Trek een paar minuten uit om updates te bekijken en interessante te lezen. Like er een aantal, deel een bericht en reageer. Dit is natuurlijk goed voor jouw connecties, maar verhoogt ook jouw zichtbaarheid.

5. Positief

Wees altijd positief, zowel in de berichten die post/plaatst als in de reacties die je geeft. LinkedIn is bedoeld om te netwerken, het is niet bedoeld als klaagmuur.

6. Feliciteer

LinkedIn geeft notificaties als iemand jarig is (mits die persoon zijn verjaardag heeft ingevuld natuurlijk), bij jubileums en wanneer iemand een nieuwe baan heeft. Gebruik deze notificaties om attent te zijn en iemand te feliciteren. We vinden het zelf ook leuk als mensen attent naar jou reageren.

7. Uitnodigen

Je directe netwerk groeit niet als je connecties niet groeien. Je kunt wachten tot anderen je uitnodigingen, maar het gaat veel sneller als je zelf mensen uitnodigt. Voeg hier wel een persoonlijk bericht aan toe, zodat mensen ook weten waarom je hen aan je netwerk wil toevoegen. Ook op je mobiel kun je een persoonlijke uitnodiging sturen.

Met iedere ochtend een kwartiertje LinkedInnen, zul je merken dat je netwerk zich gaat uitbreiden. Doordat je ook intereactie hebt met interessante (dus meestal relevante) content, heeft dat ook weer positief effect op je SSI.

LinkedIn werkt alleen als je actief bent. Maar dat geldt ook als je naar een netwerkbijeenkomst gaat. Dat werkt ook niet als je met je visitekaartjes in een hoekje gaat staan. Ga ‘het gesprek’ aan en maak connectie. Zo werk je aan een uitgebreid netwerk en zorg uiteindelijk voor naamsbekend van zowel jezelf als van het bedrijf waar je werkt.

1 gedachte over “7 tips om met weinig tijd toch LinkedIn te benutten”

Reacties zijn gesloten.